Spring Copenhagen Peberfugl kværn valnød

Flere visninger

Spring Copenhagen Peberfugl, limited editon i valnød

Varenummer:995016
899,00 DKK

LagerstatusPå lager

Details:

Spring Copenhagen Peberfugl kværn i valnød er igen et stykke flot dansk design. Peberfuglen er meget dekorativ og samtidig en lækker peberkværn i høj kvalitet. Peberfuglen er øgenavn for fuglen tukan, og den blev første gang produceret i 1950'erne og har gennem tiderne været manges yndling på spisebordet.

Peberfuglen er designet af Sven Erik Tonn-Petersen. Med peberfuglen ønskede Tonn-P at skabe et enkelt og let genkendeligt hverdagsikon, som var både funktionelt og samtidig kunne pynte på ethvert spisebord eller i køkkenet. Det var tukanens øgenavn "Peberfugl", som inspirerede Tonn-P til at skabe peberfuglen, som en peberkværn. Peberfuglen blev relanceret i efteråret 2015 i samarbejde med Tonn-P´s familie.

Peberfulglen, som er et mønsterbeskyttet dansk design, er fremstillet i valnød, ask og ahorn. Peberfuglens krop er lavet af valnøddetræ, benene og næb er lavet af ask, spidsen på næbbet er lavet af ahorn og øjet er lavet af valnød. Selve kværnen er fra det danskpatenterede mærke Tucan Pepper Grinder, som er fremstillet i rustfrit stål af Hulstrøms Metalvarer fabrik.

Om Tonn-P
Svend Erik Tonn-Petersen (1925-2004) var en mand med stor “Appetit på Livet”. Tonn-P levede et eventyrligt og festligt liv, fyldt med humor og glæde - og lagde stor vægt på god dansk kvalitet. Tonn-P var autodidakt og brændte for at skabe produkter med et sikkert formsprog og i harmonisk, funktionel og tidstypisk design.

Detaljer

Type: Peberfugl peberkværn. Mærke: Spring Copenhagen. Style: Peberfuglen. Design: Tonn P, Sven Erik Tonn-Petersen. Størrelse: 16 cm høj. Farve: Valnød, ask og ahorn. Materiale: Valnød, ask og ahorn. Rengøring: Kan tørres af med en fugtig klud.